Articles by Nathan Brouwer

About the author:

Nathan Brouwer

Enterprise Account Executive

Nathan heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen Financial services. Zijn kennis zit op het snijvlak van techniek en business. Het koppelen van de klantbehoefte aan de technische mogelijkheden binnen de Figlo software. En hij denkt graag strategisch mee in vernieuwende verdien- en distributiemodellen.

Onze software geeft mensen grip op hun financiën

Mensen helpen grip te krijgen op hun financiën. Dat is waar Figlo voor staat. Via innovatieve software maakt Figlo de financiële toekomst voor consumenten wereldwijd inzichtelijk. En dat is belangrijk, zegt Nathan Brouwer. ‘Inzicht in de cijfers geeft financiële rust.’

Lees meer

Figlo Planning: Financiële planningen nog eenvoudiger!

Figlo Planning is de jongste telg van de Figlo applicatie familie en vervangt binnenkort de financiële planningsmogelijkheden van Figlo Advisor. Waarom? Enerzijds vanwege technische redenen, omdat het ontwikkelingsplatform waar Figlo Advisor in ontworpen is wordt uitgefaseerd (Microsoft Silverlight). Anderzijds omdat we in een nieuwe omgeving aan financieel adviseurs meer maatwerk en een betere gebruikerservaring kunnen geven. En dat levert dan weer tevreden klanten op!

Lees meer

5 menselijke eigenschappen van een succesvolle financieel adviseur

“Het adviseren over financiële producten is alleen toegestaan met een vergunning van de AFM. Het kan een adviseur zijn die na beoordeling van offertes zijn klant de meest gunstige pensioenverzekering van een verzekeraar aanbeveelt. Maar het kan ook iemand zijn die drie hypotheekoffertes aanvraagt en zijn klant helpt bij het maken van de juiste keuze.” Dat valt allemaal online terug te lezen op ‘Vergunningen en regels’ van de AFM. Maar het zegt niets over de manier waarop dit gebeurt en of het klantcontact ook gewaardeerd wordt.

Lees meer

Actiever klanten bedienen? 5 tips voor financieel adviseurs

Onlangs was ik samen met Gert Vasse, Director Wonen & Lenen voor het consultancy- en fintechbedrijf Yellowtail gastspreker op het SEH Lentecongres 2019. Dat is het jaarevent voor erkende financieel- en hypotheekadviseurs. Het onderwerp: Active Servicing en de kansen die dat biedt voor de adviseur. Vandaar dat we samen eens in de pen zijn geklommen om wat praktische achtergrondinformatie te geven hoe adviseurs hun klanten nog beter kunnen bedienen.

Lees meer

3 keer geïnspireerd door artikel over belastingaangifte?

Is alles wat met geld te maken heeft vooral iets voor mannen en houden vrouwen zich daar minder mee bezig? Of is dat een te stereotype gedachte? Dat dacht ik toen ik een artikel las over onze jaarlijkse belastingaangifte met een prachtige mooie sub-kop; “1 op de 3 mannen verkiest belastingaangifte doen boven huishoudelijke klusjes”. Alleen deze titel is al blogwaardig. Een opmerkelijke uitspraak en best wel traditioneel getint. Maar er was meer wat mij aan het denken zette.

Lees meer

“I have a (financial) dream!” Of niet?

Amerikanen laten rijkdom zien door aan elkaar te vragen wat zij verdienen. Bij ons is dat “not done”, dus ongepast. Nederlanders vergelijken hun onderlinge persoonlijke status hooguit door te praten over het huis waarin zij wonen. Wat dit verschil nog meer te maken heeft met het wel of niet hebben van financiële dromen lees je hier:

Lees meer

Financiële planning? Nog nooit zo belangrijk geweest!

Welke argumenten kan je als financieel adviseur gebruiken om het belang van persoonlijke financiële planning bij klanten nog beter onder de aandacht te brengen? Want vaak blijft het voor klanten een ‘ver van m’n bed show’. Daarover gingen we in gesprek met Marcel van Leeuwen, eigenaar van EBC Nederland. Hij deelt drie interessante invalshoeken die duidelijk maken dat het hebben van een financiële planning belangrijker is dan ooit.

Lees meer

Bestaat er nog een financieel adviseur in 2021?

Worden financieel adviseurs, zoals hypotheek- of pensioenadviseurs binnenkort werkloos? Want klanten kunnen steeds vaker volledig geautomatiseerd bediend worden als het om een goed financieel advies gaat. Zeker is dat nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), blockchain en IoT (Internet of Things) ervoor zorgen dat de rol van de financieel adviseur sterk verandert. En nu?

Lees meer

Nederland introduceert de verplichte financiële APK

Net zoals iedere Nederlander verplicht is om zijn of haar auto algeheel periodiek te laten keuren en iedereen verplicht een zorgverzekering heeft en belasting betaalt, zal medio 2019 de verplichte financiële APK worden ingevoerd voor iedereen die 16 jaar of ouder is.

Lees meer

De klant is aan zet, zijn grote organisaties klaar?

Een interessant dilemma. Want kunnen grote organisaties zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen wel voldoende inspelen op datgene wat klanten willen? Niet omdat het hen aan de wil ontbreekt, maar misschien wel omdat er traditioneel gezien een beperkt aantal klantmomenten zijn om de klant echt te kennen en optimaal te bedienen.

Lees meer