Artikelen door Robert Akkerman

Over de auteur:

Robert Akkerman

Engine developer / business analyst

Robert heeft ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van pensioen, sociale zekerheid en verzekeringen. Deze kennis zet hij in voor de ontwikkeling van de producten van Figlo.

Vadertje Staat is gaan zitten. Sta jij zelf op voor je pensioen?

Het recente pensioenakkoord is broos stond recent in het NRC, omdat er op allerlei cruciale details nog overeenstemming moet worden bereikt tussen werkgeversverenigingen, vakbonden, de SER en niet te vergeten minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken. Hij vindt vooral dat het gaat om “Minder beloven en meer waarmaken.”Op zich een mooie gedachte, maar het is misschien juist nu het moment om zelf voor je pensioen op te gaan staan.

Lees meer

7 prikkelende pensioenstellingen. Wat vind jij?

Op het gebied van werk zijn er steeds meer veranderingen gekomen, denk bijvoorbeeld aan het toenemende aantal ZZP’ers. Ook worden mensen in Nederland steeds ouder. Het zijn onder andere deze twee ontwikkelingen die het complexer maken om voor iedere Nederlander een goed pensioen gerealiseerd te krijgen.

Lees meer

Wat gaat er gebeuren met de pensioenmiljoenen volgens de Miljoenennota?

Recent besloot ik om mij eens te verdiepen in wat er in de Miljoenennota staat over Pensioenen. Onze samenleving verandert immers razendsnel, het werk wordt anders verdeeld en we worden gemiddeld steeds ouder. Ik schreef er al eerder over in deze blog. Er staan wat interessante zaken in de Miljoenennota, die ik graag eens met je deel:

Lees meer