Artikelen door Dorien van der Linden

Over de auteur:

Dorien van der Linden

Senior Product Marketeer

Dorien heeft meer dan tien jaar ervaring binnen de financiële dienstverlening op het gebied van Product Marketing, Marketing en Sales.

Huishoudboekje sleutel tot pensioencommunicatie

Sommige dingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zegt de AFM in haar Leidraad bij de wet verbeterde premieregeling van december 2016 dat de pensioenuitvoerder een goede keuzearchitectuur moet faciliteren. De consument moet inzicht hebben in de geboden keuzes en moet bij het maken van die keuzes correct geholpen worden. Tegelijkertijd mag het allemaal niet te ingewikkeld zijn. Dat betekent onder andere dat er niet onnodig veel keuzemogelijkheden worden aangeboden. Daar ligt een grote kans voor de pensioenuitvoerder. Een kans die benut kan worden met behulp van informatie uit banktransacties.

Lees meer

Life Events - Uw klant en Pensioen

Kan úw klant zorgeloos van zijn of haar oude dag genieten? Jan en Annemarie staan zorgeloos in het leven. Ze hebben allebei een goede baan en de kinderen zijn net de deur uit. Ook gaan ze minimaal twee keer per jaar op vakantie en doen ze elk weekend leuke uitstapjes of stedentrips. Maar blijft dit ook zo als zij met pensioen gaan? Hoe staan ze er eigenlijk voor? Blijft hun besteedbaar inkomen hetzelfde of moeten ze nu alvast gaan (be)sparen of beleggen?

Lees meer